Pakkausratkaisuja vaativaan teollisuuteen

Olemme jälleen mukana Muoviteollisuuden organisoimassa Ämpäristöteko -kampanjassa.

Muoviteollisuus ry:n ideoima ja organisoima Ämpäristöteko-kampanja kerää muovituotteita eri puolilla Suomea ensi viikon perjantaina 3. kesäkuuta. Keräykseen saa tuoda kovista PE- ja PP-materiaaleista tehtyjä muovituotteita. Raumalla keräys järjestetään Citymarketin parkkialueella kierrätyspisteen tuntumassa kello 9–17.

– Esimerkkeinä voisi mainita ämpärit, pulkat ja kastelukannut, kertoo Satatuote Oy:n puolesta kampanjasta vastaava Lotta Mäkelä.

– Nyt on hyvä mahdollisuus tuoda kevät- tai kesäsiivouksen yhteydessä kertynyttä ylimääräistä tavaraa, jolle voi olla muuten vaikea keksiä paikkaa.

Tavarasta uusiomuovia

Satatuote on Ämpäristöteon yksi paikallisista järjestäjistä Raumalla. Mukana ovat myös Motoseal, Lokari, Muottituote, Rauman seudun jätehuoltolaitos sekä jätepuristimen tuova RTK-palvelut.

Lotta Mäkelän mukaan kampanjan tarkoituksena on tuoda esille, että muovituotteita kannattaa kierrättää.

– Kerätystä tavarasta tehdään uusiomuovia, Mäkelä kertoo.

Kerätyn kierrätysmuovin prosessointi tapahtuu Riihimäellä Fortumin laitoksella.

Viime kerralla 21 000 kiloa

Ämpäristöteko pilotoitiin vuonna 2018, ja se järjestettiin laajemmin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuolloin valtakunnallisesti kerättiin 21 000 kiloa muovituotteita. Kahtena edellisvuonna tapahtumaa ei voit koronapandemian takia järjestää.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Rauman lisäksi ainakin Porvoon Kilpilahdella, Lappeenrannan Joutsenossa, Lempäälässä, Lohjalla, Tampereella, Turussa, Valkeakoskella ja Vaasassa.

Lähde: LS24.fi

Lisätietoa: muovikuuluukiertoon.fi