Pakkausratkaisuja vaativaan teollisuuteen

Muovi tärkeässä tehtävässä

Muoviteollisuus ry:n Muovi tärkeässä tehtävässä -tiedotteessa perustellaan laajasti muovien käyttöä globaalisti ja eri teollisuuden aloilla. Päätöksenteossa ja keskusteluissa on tärkeä ymmärtää, että luonnonvarojen globaalin kokonaiskulutuksen kannalta ei ole perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Muoveista luopuminen olisi vahingollista niin ihmiselle kuin myös ympäristölle. Muovi mahdollistaa yhteiskunnan kannalta merkittävien tehtävien toimivuuden ja kestävän kehityksen.

Muun muassa elintarviketeollisuudessa muovi mahdollistaa pakattavalle elintarvikkeelle pidemmän säilyvyyden ja tehokkaamman logistiikan pienentäen näin ruokahävikkiä. Terveydenhuollossa muoviset ratkaisut takaavat terveydenhuollon saatavuuden, toimivuuden, tehokkuuden sekä turvallisuuden. Myös puhdas vesi on elinehtomme: juominen, ruoanlaitto ja hygienia mahdollistuvat muovisen vesijohtoverkoston kautta.

Tiedotteessa Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä kertoo, että suomalainen muoviteollisuus on erittäin huolissaan muovien aiheuttamista globaaleista ympäristöongelmista. Keskustelussa pitää muistaa, että roskaantuminen ei ole seuraus itse materiaalista. Roskaantumisen ehkäisemiseksi on paljonkin tehtävissä. Meriin päätyy jätettä erityisesti kehittymättömien maiden puutteellisen tai olemattoman jätehuollon vuoksi. Roskaa on myös Suomen luonnossa, ja siinä meillä on itse kullakin vastuumme.

Yhteiskunnassa käytettyjen muovien kierrättäminen on ensiarvoisen tärkeää: muovi kuuluu kiertoon, ei luontoon. EU:n asettama kierrätystavoite muovipakkauksille on 50 prosenttia vuonna 2025. Nyt Suomessa kierrätetään kaikista muovipakkauksista 27,5 prosenttia.

Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Vastuullisuus tarkoittaa tehokasta muovin kierrättämistä ja materiaalitehokkaita tarpeeseen suunniteltuja ratkaisuja.

Suunnittelemme ja valmistamme Satatuotteessa lääke- ja elintarviketeollisuuteen pakkausratkaisuja, joilla pystymme varmistamaan asiakkaidemme lopputuotteen turvallisen ja tehokkaan kulun läpi toimitusketjun. Asiakkaillemme valmistamamme muoviratkaisut ovat 100-prosenttisesti kierrätettävissä.

www.muovikuuluukiertoon.fi

www.amparistoteko.fi