Pakkausratkaisuja vaativaan teollisuuteen

Bayer ja Satatuote lahjoittavat kasvovisiirejä koronaviruksen torjuntaan

29.4.2020

MARVAN Face Shield

Life Science -yritys Bayer ja raumalainen perheyritys Satatuote lahjoittavat yli 20 000 kasvovisiiriä terveydenhuollon ammattilaisten ja vanhuspalveluiden henkilöstön käyttöön. Tutkimus-, hoito- ja hoivapalveluiden turvalliseen toteutumiseen tarvittavista suojavarusteista on tällä hetkellä pulaa. Lahjoituksen kohteina ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala, jotka huolehtivat kasvovisiirien jakamisesta omien prosessiensa mukaisesti.

Bayer ja Satatuote haluavat olla mukana tukemassa suomalaista yhteiskuntaa taistelussa koronaviruksen leviämistä vastaan. Yksi yritysten huolenaiheista on kriittisten alojen henkilöstön suojaaminen koronatartunnalta ja siten terveydenhuollon toimivuuden ja vanhustyön turvaaminen.

”Bayer tukee taistelua koronavirusta vastaan monin eri tavoin ympäri maailmaa. Globaalisti olemme mm. antaneet lääkkeitä tutkimuskäyttöön ja teemme tieteellistä yhteistyötä hoidon löytämiseksi Covid-19 tautiin. Haluamme kantaa vastuumme myös Suomessa. Olen iloinen, että tilanteessa jossa suojavarusteita ei ole riittävästi, voimme olla osaltamme mukana tukemassa turvallisia hoito- ja hoivatoimenpiteitä,” Bayer Nordicin pääjohtaja Miriam Holstein kertoo.

Lahjoitettavat kasvovisiirit valmistetaan vaativan teollisuuden muovipakkausratkaisuihin keskittyvän Satatuotteen tehtailla Raumalla, joka on yksi Bayerin toimittajista. Kasvovisiirien tuotanto käynnistettiin nimenomaan vastauksena vallitsevaan puutteeseen suojavarusteista.

”Otimme tilanteessa haasteen vastaan ja tehokkaalla tuotekehityksellä tuotanto saatiin käyntiin poikkeuksellisen nopeasti. Olen tyytyväinen, että pystyimme reagoimaan ketterästi yhteiskunnalliseen tarpeeseen ja vahvistamaan tuotantokapasiteettiamme siten, että pystymme vastaamaan myös kasvavaan kysyntään,” toimitusjohtaja Heikki Marva kertoo.

Kasvovisiirit otetaan ilolla vastaan Turussa, Porissa ja Raumalla, koska visiireille on akuutti tarve. Hankinta- ja logistiikkajohtaja Outi Kalske Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiristä kertoo hyvän suojauksen varmistavan hoitohenkilöstön turvallisuuden eri työtehtävissä:

”Suojavisiirit ovat tärkeä osa hoitohenkilöstön suojausta myös Covid-19 pandemian aikana. Hyvän suojauksen avulla varmistetaan tutkimus-, hoito- ja hoivapalveluiden turvallinen toteuttaminen eri yksiköissä.”

Kasvot suojaavia visiirejä käytetään THL:n ohjeistuksen mukaan varotoimena koronaviruksen tarttumista vastaan muiden tarvittaen suojavatusteiden kuten kirurgisten suu-nenäsuojusten ja suojakäsineiden lisäksi. Bayerin ja Satatuotteen visiirilahjoitukset toimitetaan toukokuun alussa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Bayerin viestintäpäällikkö Aino Försti-Smith, aino.forsti-smith@bayer.com, 040 687 9995

Satatuotteen toimitusjohtaja Heikki Marva, heikki.marva@satatuote.com, 0400 526 171

Bayer Suomessa
Tuotevalikoimassamme Suomessa ovat Bayerin reseptilääkkeet ja itsehoitovalmisteet sekä kasvinsuojeluaineet ja torjunta-aineet. Kansainvälinen toimintamme Suomessa keskittyy reseptilääkkeisiin: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, tuotantoon ja Suomessa valmistettujen lääkkeiden vientiin yli sataan maahan. Suomesta johdetaan myös useita Bayerin kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia. Bayerin Nordic-alueorganisaation pääkonttori on Espoossa. Alueorganisaatioon kuuluvat Suomi, Tanska, Ruotsi, Norja, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Bayer työllistää Suomessa noin 900 henkilöä.
Lisätietoja www.bayer.com ja www.bayer.fi.
 

Bayer: Science For a Better Life
Kansainvälisen Bayer-konsernin ydinosaaminen on Life Science -alalla terveydenhoidon ja ravitsemuksen parissa. Yrityksen tuotteet ja palvelut on suunniteltu ihmisiä ja kasveja hyödyttäviksi ja elämänlaatua parantaviksi tarttumalla suuriin haasteisiin kasvavan ja ikääntyvän väestön saralla. Samalla Bayer haluaa luoda sidosryhmilleen lisäarvoa innovaatioilla sekä panostaa kasvuun ja parempaan tuottavuuteen. Bayer on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita sekä toimimaan yhteiskunnallisesti ja eettisesti vastuuntuntoisella tavalla. Vuonna 2019 Bayer-konserni työllisti noin 104 000 henkilöä, ja sen myynti oli 43,5 miljardia euroa. Tuotekehityksen ja tutkimuksen investoinnit nousivat 5,3 miljardiin euroon.

Satatuote Oy: Excellence Through People

Olemme vaativan teollisuuden sopimustoimittaja laadukkaille, asiakaslähtöisille ja lämpömuovatuille muovipakkausratkaisuille. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat lääkelaitevalmistajat, kotimainen elintarviketeollisuus sekä maailman suurimmat yritykset eri toimialoilta. Pitkä kokemuksemme erilaisten teollisuudenalojen luotettavana toimittajana on tuonut osaamista, joka mahdollistaa asiakkaan ydinliiketoiminnan tukemisen. Yrityksemme pääkonttori ja tuotantolaitokset sijaitsevat Raumalla. Lisäksi yrityksellämme on myyntikonttori Stuttgartissa ja logistiikkapalvelupisteitä Euroopassa.

Lisätietoja www.satatuote.com ja www.satatuote.fi