Artboard 1

Pakkausratkaisuja vaativaan teollisuuteen

Rakastu Muoviin - Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia

Muovi- ja komposiittialalla on hyvät kasvunäkymät, ja korona on jopa vauhdittanut alan yritysten kasvua ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia.

Satatuote Oy yhdessä muiden paikallisten muovialan yritysten kanssa lähti pohtimaan Rauman kauppakamarin, Satakunnan kauppakamarin ja Winnovan, Satakunnan ammattikorkeakoulun, Rauman kaupungin sekä Muoviteollisuus ry:n kanssa mahdollisuuksia syvemmälle yhteistyölle osaajien houkuttelemiseksi alalle ja yrityksiin.

Oppilaitokset ja alan yritykset ovat sitoutuneet tuleviksi vuosiksi valtakunnallinen MuoviLove -näkyvyysyhteistyöhön. Kampanjalla halutaan kohottaa muovialan julkikuvaa, oikaista alasta liikkuvia vääriä tietoja sekä kertoa yrityksistä ja niiden avoimista työpaikkoista.

Vielä loppuvuonna Winnovassa alkaa tuotantotekniikan ammattitutkinto muovi- ja kumitekniikan osaamisalalta, jossa opinnot aloittaa yksitoista jo alalla eri yrityksissä työskentelevää osaajaa.

Ensi vuonna alkaa ammatillinen perustutkinto ja Satakunnan ammattikorkeakoululla on mahdollisuus tarjota alan yrityksille täsmäkoulutusta muun muassa automaation ja robotiikan sekä suunnittelu- ja materiaaliosaamisessa. 

Satatuote Oy:n Supply Chain Manager Lotta Haaslahden mukaan nykyisen henkilökunnan osaaminen ja kouluttaminen on elintärkeää, jotta yritys pystyy vastaamaan kasvaviin asiakasvaatimuksiin kotimaisilla kuin myös kansainvälisillä markkinoilla. – On tärkeää, että yritys pystyy tarjoamaan kumppaneidensa kanssa laadukasta ja monitasoista koulutusta henkilökunnalleen. On ollut ilo huomata miten yhdessä paikallisten yritysten ja oppilaitosten kanssa olemme päässeet rakentamaan koulutuksen, joka tukee yritysten ja seutukunnan kehittymistä muovialan huipulla, Haaslahti kehuu.